> Начало > Новини > В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ, ПОЕЗИЯ, МУЗИКА И ЖИВОПИС В МУЗЕЙ-ГАЛЕРИЯ „ПЕТЪР ПИРОНКОВ“

В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ, ПОЕЗИЯ, МУЗИКА И ЖИВОПИС В МУЗЕЙ-ГАЛЕРИЯ „ПЕТЪР ПИРОНКОВ“

14.05.2024

Как понякога дъгата от поезия, музика и живопис може да изтрие, макар и за малко, сивия живот?
На 18. май 2024 г. в музей-галерия „П. Пиронков“ от 18.30 ч. ще търсим отговори на този въпрос заедно с: Живка Симова, която ще чете поезия от последната си поетическа книга „Подреждане на хаоса“(ИК ЕРГО) ; художниците Валери Валдиц и Мариета Чуклева, чиито избрани от тях картини ще видим същата вечер и музиканта Красимир Александров, който ще подрежда хаоса предимно в такта на джаза. Задочно ще участват с отзиви за книгата поетът Иво Милтенов, директор на къща музей „П. Яворов“ – гр. София и редактор на стихосбирката и литературният критик и историк Петър Михайлов, докторант в института за литература към БАН.
Живка Симова е авторка на литературноисторическото изследване „Обичана и отричана. Книга за Евгения Марс(1998, 2004) и на още две поетически книги: „Приют за мълчания“ (2000) и „Диези и бемоли“ (2010). Завършва българска филология и се занимава с журналистическа, публицистична дейност и образователна дейност. Има над 300 публикации из областта на литературната и културна история на България, образование, изобразително изкуство, театър и др. във в. „АБВ” и в. „Знаме“ (с авторски рубрики); „Век 21”, „Литературен форум”, „Демокрация”; сп. „Език и литература”, „Критика” и мн. др. Участва многократно в литературни научни форуми и семинари.
В момента работи като гимназиален преподавател по български език и литература в Седмо СУ „Свети Седмочисленици“- гр. София.
Член е на СБЖ и на Сдружението на българските писатели.
 

Пресцентър на община Смолян