> Начало > Новини > КМЕТЪТ МЕЛЕМОВ ПОЗДРАВИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СНЕЖЕН ВОЛЕЙБОЛ, КОЕТО СЕ ПРОВЕДЕ НА ПЕР

КМЕТЪТ МЕЛЕМОВ ПОЗДРАВИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СНЕЖЕН ВОЛЕЙБОЛ, КОЕТО СЕ ПРОВЕДЕ НА ПЕРЕЛИК

24.03.2023

Кметът Николай Мелемов поздрави състезателите, които участваха в Балканското първенство по снежен волейбол. Спортното събитие се проведе на Перелик. Градоначалникът им благодари за блестящото представяне и посочи, че Смолян има традиция във волейбола. Припомняме, че първият отбор на България при мъжете грабна златните медали след оспорван финал срещу Румъния. Волейболистите ни в състав Георги Фисински, Никола Лазаров и Вилиан Хаджиев постигнаха три победи в Балканиадата и напълно заслужиха титлата си. Година по-рано тримата спечелиха и републиканската титла. Състезателите са възпитаници на СКВ „Родопа Смолян“ със старши треньор Иван Фисински, който е и председател на клуба.
Беше отбелязано, че Българската федерация по волейбол отчита отличните условия в града, изградената нова зала, добрите постижения на местните отбори в националните отбори по волейбол, както и повишения интерес на деца, които да тренират волейбол в Смолян.
Фисински благодари на община Смолян за създадените условия и база, за да тренират и постигат спортни постижения.
На срещата беше обсъдено и провеждането на плажен волейбол през лятото в Смолян, както и други турнири.
Кметът пожела нови успехи на състезателите и изрази подкрепата си, за да може да продължи развитието на волейбола в града. В срещата участва и зам.-кметът Марин Захариев.
Успешните волейболисти Никола Лазаров, Георги Фисински, Вилиан Хаджиев, Антон Фисински, Никола Николов и Алекс Ушев също благодариха за предоставените им условия да спортуват.

Пресцентър на община Смолян