> Начало > Новини > Днес бяха наградени най-добрите състезатели по тенис на маса, участници в Общинския кръг на Ученическит

Днес бяха наградени най-добрите състезатели по тенис на маса, участници в Общинския кръг на Ученическите игри

24.01.2023

Днес бяха наградени най-добрите състезатели по тенис на маса. В надпреварата участваха 70 тенисисти, а събитието премина в приятелска и спортсменска атмосфера. Имаше интересни разигравания и атрактивна игра.
Спортната проява е част от Общинския кръг от Ученическите игри. Те започнаха през месец ноември м.г. и ще приключат на 26 януари със спортната дисциплина Шахмат. Наградите връчиха Зоя Цървуланова и Даниела Делигегова от община Смолян. Те пожелаха здраве и още спортни успехи на тенисистите.
Организаторите благодариха на всички участници ,треньори и ръководители, които се включиха в турнира и направиха събитието уникално и емоционално.
Ученическите игри са част от Националния спортен календар на МОН за учебната 2022/2023г., утвърден от Министъра на образованието и протичат по утвърдени от Министъра на младежта и спорта, правила за тяхното организиране и провеждане.
В игрите участват над 800 ученици на възраст от V до XII клас от 13 училища на територията на Община Смолян. Те са разпределени в следните спортни дисциплини: футбол, лека атлетика, волейбол, баскетбол, хандбал, тенис на маса, бадминтон и шахмат.

Пресцентър на община Смолян

Класиране по тенис на маса:

5-7 клас, момичета

1 място ОУ“Д-р Асен Златаров“- Смолян
2 място ОУ- с.Смилян
3 място ОУ - с.Търън

5-7 клас, момчета :
1 място ОУ “Иван Вазов“ - Смолян
2 място ОУ - с.Смилян
3 място „Св.Св.Кирил и Методий“ - Смолян

8-10 клас, момчета
1 място ППМГ“Васил Левски“ - Смолян
2 място ПГТТ“Христо Ботев“ - Смолян
3 място СПГТС“ Н.Й.Вапцаров“ - Смолян


11-12 клас, момчета:
1 място ППМГ“Васил Левски“ - Смолян
2 място I СУ“ Св.Св.Кирил и Методий“ - Смолян
3 място ПГТТ“ Христо Ботев“ - Смолян