> Начало > Новини > ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

22.09.2022

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


На 22 септември, преди 114 години, при изключително тържествена обстановка в историческата църква „Св. Четиридесет мъченици“ в старопрестолния Царевец е обявена независимостта на България.
Провъзгласяването на независимостта е акт с изключително историческо значение за развитието на Родината. Увенчава се великото дело за независима българска държава и равнопоставеност в Европа.
В ден като днешния, ние сме длъжни да си припомним събитията от този паметен и исторически 22 септември, които са ясен знак за силната политическа воля на българския народ и неговото желание да гради сам своето бъдеще.
Да отдадем почит и признателност на тези, които със своите действия и политика дадоха пример за единство в съдбовните за нацията ни моменти. Дадоха живота си в освободителната борба и отвоюваха независимостта на нашата Родина.
Нека на този празник си пожелаем да бъдем достойни наследници на нашите предци. Да не забравяме и забележителните уроци на историята. И да помним, че от усилията на всички нас зависят бъдещето и просперитетът на България.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Николай Мелемов,
кмет на Община Смолян