> Начало > Новини > Скръбна вест

Скръбна вест

18.05.2022

Днес ни напусна председателят на Общинския съвет в Смолян Венера Аръчкова, прекрасен и всеотдаен човек, колега, общественик и професионалист. С голяма болка посрещнахме вестта за нейната смърт.
Тя остави у всички нас неизлечим спомен за доброта, почтеност и човечност. Разделяме се с човек, когото дълбоко уважаваме като личност с безспорен обществен и политически авторитет.
Венера Аръчкова е родена на 9 октомври 1962 г. Бакалавър по „Счетоводство и контрол“ и магистър „Финансов мениджмънт“ от ПУ „Паисий Хилендарски“. Притежаваше сертификати по „Международни счетоводни стандарти“. Била е управител на фирма и гл. счетоводител на дружество. Един мандат имаше като общински съветник. От 2011 г. до 2015 г. беше директор на дирекция „ФСДБ“ в община Смолян. През 2015 г. получи наградата за финансист-новатор от колегите й общински финансисти в цялата страна. От 2015 г. до 2019 г. беше зам.-кмет на Смолян с ресор финанси, след което бе избрана за председател на Общинския съвет в Смолян.
Венера Аръчкова не жалеше сили и енергия, за да работи в полза на хората от община Смолян. Винаги усмихната и приветлива, посрещаше гражданите и решаваше проблемите им.

Добрите хора, никога не умират!

Дълбок поклон пред светлата и памет!

Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките й!

Поклонението ще започне в 10.00 часа на 19 май /четвъртък/ в храм "Св.Висарион Смоленски". Погребението ще е след  14 часа в Гробищния парк в село Чокманово


Николай Мелемов,
кмет на Община Смолян


Общинска администрация –гр.Смолян