> Начало > Новини > ПЪРВИЯТ ИЗНЕСЕН КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА МЛАДЕЖТА В СМОЛЯН ОДОБРИ ПЕТ ПРОЕКТА

ПЪРВИЯТ ИЗНЕСЕН КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА МЛАДЕЖТА В СМОЛЯН ОДОБРИ ПЕТ ПРОЕКТА

15.05.2022

В откритото младежко пространство на „Млади изследователи за младежко развитие“ се проведе първия изнесен Консултативен съвет по въпросите на младежта в Смолян. След проведените дискусии и представяне от неправителствените организации на проектните предложения бяха одобрени пет проекта, които ще бъдат финансирани.
Сдружение Клуб на жените „Родопчанка“ защити два проекта, които ще реализира – Лятно училище „Родопски багри“ и „Насърчаване на доброволческите дейности и инициативи по проблемите на екологията сред младите хора на възраст 13-18 години“ . Сдружение „Родопски скаут“ защити проекта „Кътче за отдих“.
„Лятна академия по личностно развитие чрез къмпингуване в Родопа планина“ е проектът, който ще реализира сдружението „Млади изследователи за младежко развитие.
Туристическо дружество „Крепостта - Могилица“ защити проекта си „Спорта е здраве! Да подобрим условията за спорт в село Могилица“.
Участниците в Консултативния съвет изразиха мнение, че този начин на представяне и защита на предложените проекти е добро начало и добра практика в съвместната работа.
Събитието е част от проявите, които организира Община Смолян по повод Европейската година на младежта и Националната инициатива Европейска седмица на младежта в България по случай 9 май - Ден на Европа, която се провежда в периода 7-17 май, 2022 година.

Пресцентър на община Смолян