> Начало > Новини > ОБЩИНСКИ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО СЕ ПРОВЕДЕ В ОУ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛА

ОБЩИНСКИ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО СЕ ПРОВЕДЕ В ОУ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“

04.05.2022


  В ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян се проведе Общински кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Старт на надпреварата  даде зам.-кметът Марин Захариев. Той пожела на учениците да познават и спазват правилата за движение, да бъдат отговорни, толерантни  и дисциплинирани. И да не забравят, че пътните полицаи са им партньори към които могат да се обърнат и да потърсят помощ при необходимост. Директорът на училището Николай Колев също поздрави участниците и им пожела успех.

Общинският кръг се организира за първа година. Педагозите се надяват да има такива състезания и занапред, защото те са важни за възпитанието и обучението на учениците за безопасността на движението по пътищата.   Подрастващите формират  знания и умения, които се превръщат в поведение за съхранение, отговорност и дисциплина.

В надпреварата  участваха 7 отбора от 5 до 7 клас от: ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – домакин на състезанието, ОУ „Стою Шишков“, ОУ „Юрий Гагарин“, ОУ „Иван Вазов“,  СУ „Отец Паисий“, ОУ „Стою Шишков“-Търън и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – с.Смилян.  

На първо място се класира отборът на  ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“-Смолян. Второ място завоюва отборът на СУ „Отец Паисий“ –Смолян, а трети се класира отборът на ОУ „Стою Шишков“ – с.Търън.  

Победителите получиха грамоти и плакети, осигурени от община Смолян.

Общинският кръг на националното състезание се организира и провежда в изпълнение на секторната стратегия за безопасност на движението по пътищата 2021-2023 г. на МОН и е част от графика за провеждане на ученически олимпиади и национални състезания.

  Пресцентър на община Смолян