> Начало > Новини > Смолян бе домакин по проекта „България срещу диабета“

Смолян бе домакин по проекта „България срещу диабета“

07.07.2021

Смолян бе домакин по проекта „България срещу диабета“, организиран от Лайънс клуб – Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българската асоциация Диабет, Българското национално сдружение по детска ендокринология и с подкрепата на всички общини от областните градове в България.
Основната цел на проекта е да се създаде и обучи национална мрежа за борба с диабета, подобряването на осведомеността за тази болест, превенция, управлението и изграждането на човешки ресурси в България .
Малък брой индивидуално организирани колоездачи пристигат на всеки един диабетен патрул, за да промотират здравословен начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция. По статистика на екипа, в Смолян са се изследвали над 170 души, като 8 от тях са били насочени към личния си лекар.
Екипът на Превантивно-информационния център по наркотични вещества се включи в осъществяването на събитието, съобщи секретарят на центъра Мария Славчева.
Председателят на Лайънс клуб - Видин Герго Гергов благодари на ръководството на община Смолян за добрата организация при провеждането на събитието.

Пресцентър на община Смолян