> Начало > Новини > Благотворителна изложба събира средства, за да ги дари на две отделения в Смолянската болница

Благотворителна изложба събира средства, за да ги дари на две отделения в Смолянската болница

07.07.2021

Благотворителна изложба от кампанията „Продължаваме“ е експонирана на трите етажа в централното фоайе на РДТ „Николай Хайтов“ – гр.Смолян. Експозицията включва над 180 картини на 50 автори и 100 рисунки от онкоболни деца за деца.
Част от средствата при продажба на картините, а също така и картини ще бъдат дарени на педиатричното отделение и Инвазивната кардиология в МБАЛ „Братан Шукеров“ – Смолян.
На всеки етаж в театъра има папка с имената на художниците, заглавия на картините и тяхната цена, както и координатите на хората, които са ангажирани с продажбите в Смолян.
Кампанията „Продължаваме“ е започнала в Университетската онкология в София, където се правят експозиции за набиране на средства за всички онкоболници в страната. Идеята е на проф.Стефан Константинов и Мария Чепилева. Куратор и организатор е Бистра Стойчева. Целта е да се обособят арт-терапевтични пространства за психологическа терапия в онкологичните отделения.
Досега има създадени постоянни експозиции в градовете: София, Бургас и Русе. Смолян е следващият град, където остава тази изложба, с постоянно сменящи се картини в експозицията.
За участие в Кампанията „Продължаваме“ можете да се свързвате и със Стойчо Стоев, Връзки с обществеността в МБАЛ „Братан Шукеров“ – гр.Смолян.
Изложбата може да посетите всеки ден от 9,30 ч. до 18.00 ч. Почивен ден – неделя.
Експозицията беше открита по инициатива на кмета Николай Мелемов и по повод Празника на обединения град Смолян.

Пресцентър на община Смолян