> Начало > Новини > Малчугани ще предизвикват възрастни да правят обиколки на стадиона в Райково

Малчугани ще предизвикват възрастни да правят обиколки на стадиона в Райково

03.06.2021

На 04 юни ( петък) от 9:30 ч. до 11:30 часа на стадион „ Септември“ в кв.Райково, със съдействието на община Смолян, ще се проведе спортен празник „ Щом децата могат, можете и вие!“. Под това мото малчуганите от ДГ „Славейче“ в Смолян ще предизвикат възрастните да направят четири обиколки на стадиона в Райково.
Инициативата на детската градина е част от кампанията на Международната асоциация за спорт и култура за Европа „ Европейска миля“, която цели повишаване на физическата активност, движението и спорта, и се реализира в партньорство със сдружение „БГ Бъди активен“. Всеки, който се присъедини печели не само здраве, по-добър външен вид и по- добро настроение, но и участва в социално значима кауза. В замяна на изминатото разстояние, сдружение „БГ Бъди активен“ дарява финансови средства в полза на борбата с рака на детската клиника по онкохематолгия в Пловдив.
Проявата е в рамките на Европейската седмица на движението и спорта.
Програмата включва игри и забавления, демонстрации на деца от клубовете при ЦПЛР – ОДК- Смолян, водещи от Младежки театър „Ирис“ и Танцов клуб „ Хоро“ при НЧ “ Орфееви гори – 1870“- , кв.Райково и щафета с участието на ученици от ППМГ „ Васил Левски“ – Смолян.
При дъждовно време, събитието ще се проведе в спортната зала на ППМГ „Васил Левски“.

Пресцентър на община Смолян