> Начало > Новини > ДЕЦАТА НА СМОЛЯН ПРАЗНУВАХА 1 ЮНИ

ДЕЦАТА НА СМОЛЯН ПРАЗНУВАХА 1 ЮНИ

01.06.2021

С много емоции, награди и забавления премина в Смолян 1 юни –Международен ден на детето. Децата и родителите се забавляваха, а за да се чувстват специални днес малчуганите, се погрижи основният организатор на събитието, община Смолян.
Зам.-кметът Марин Захариев откри празника и поздрави малките палавници. Той им пожела приятни емоции на празника, забавления и да бъдат здрави и щастливи. Захариев специално благодари на ЦПЛР-ОДК и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, с чиято подкрепа се осъществи 1 юни.
Захариев и директорката на Професионалната гимназия по приложни изкуства Симона Савова-Коруева наградиха отличените в конкурса за детска рисунка „Мечтая да стана“-2021 г. Грамоти и награди на изявени творци, които работят с децата, връчи и директорката на ЦПЛР-ОДК-Смолян Гинка Михайлова.
Традиционният конкурс "Мис и мистър Капчица" се превърна в сцена на детския талант и творчество. Красивите палавници пяха песнички и рецитираха стихчета. Те получиха заслужени аплодисменти от публиката. Конкурсът нямаше състезателен характер, а участниците получиха подаръци.
В празничната програма се изявиха и талантите от ЦПЛР –ОДК, а водещ на детското шоу беше Искра Йосифова.

Пресцентър на община Смолян