> Начало > Новини > Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни в Смолян

Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни в Смолян

28.04.2021

Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Байер България стартират Национална скринингова кампания за очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!“.
Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.
Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започва тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-и май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора в различните градове в страната от 9 до 16 ч.
В град Смолян прегледите на възрастните хора ще се извършват в двора на МБАЛ-Смолян, пред административния вход, а на децата-в кабинет по очни болести на ДКЦ Смолян.
Необходимо е предварително записване на желаещите на телефон-централа на МБАЛ Смолян 0301/62666 вътрешен 210 - регистратура ДКЦ Смолян от 08,00-16,00ч. в работните дни.

Пресцентър на община Смолян