> Начало > Новини > УЧЕНИЦИ ЗАЕХА КЛЮЧОВИ ПОСТОВЕ В ОБЩИНА СМОЛЯН В „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН”

УЧЕНИЦИ ЗАЕХА КЛЮЧОВИ ПОСТОВЕ В ОБЩИНА СМОЛЯН В „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН”

24.03.2021

Общинска администрация-Смолян се включи в 19-тото издание на инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България в онлайн среда поради пандемичната обстановка. В нея взеха участие четирима ученици, които заеха следните постове:
Джесика Янева от 10 клас, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – кмет
Радостина Радева от 10 клас, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – секретар
Стефка Семерджиева от 12 клас, ЕГ „Иван Вазов“ – главен архитект
Александър Фандъков от 8 клас, ПГТТ „Христо Ботев“ – директор на дирекция „Стратегическо планиране, иновации, проекти и туризъм“
Кметът Николай Мелемов приветства и поздрави участниците. Представи своя екип от зам.-кмет, секретар, главен архитект, директор на дирекция, както и техните правомощия.
Младите хора предварително се запознаха със структурата на общинската администрация, правомощията и задълженията според длъжностите си. След това им бе възложен за решение примерен казус от ежедневната дейност на Общината. Младите управленци работиха върху проект за създаване на младежки център в града, който в края на работния ден презентираха, всеки от своята позиция на мениджър.
Ръководството ги поздрави с изпълнението на поставената им задача, пожела им здраве и успехи. Участниците получиха онлайн своите сертификати за участие в инициативата „Мениджър за един ден” . Същите ще им бъдат връчени лично от ръководството на Община Смолян след отпускане на въведените по-строги противоепидемични мерки във връзка с пандемията от COVID-19.
“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на Junior Achievement Bulgaria. Целта и  е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти, запознавайки ги с реалната работа в компании и организаци от цялата страна в рамките на един ден.

Пресцентър на община Смолян