> Начало > Новини > И тази година, община Смолян и „Пампорово“-АД ще зарадват децата-скиори

И тази година, община Смолян и „Пампорово“-АД ще зарадват децата-скиори

19.02.2021

И тази година, Община Смолян и „Пампорово“-АД ще зарадват децата, които обичат да карат ски. Новото е, че от първи март малчуганите ще ползват безплатно две пътнически въжени линии - №3 и №6 до края на зимния сезон.
ПВЛ №3 ще може да се ползва ежедневно и без ограничения.
ПВЛ №6 ще може да се ползва само в делничните дни – от понеделник до петък.

Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта. Издаването на картите започва от днес, 19 февруари, петък.
За седма поредна година Община Смолян и „Пампорово“ АД подписаха споразумение за безплатно ползване на ски писти за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години.
През годините над 1600 деца, организирани групово и индивидуално, се възползваха от инициативата на община Смолян и Пампорово АД. „Съвместното реализиране на тази инициатива е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите. Благодаря и на ръководството на „Пампорово“-АД за грижата към нашите деца“, посочи кметът Николай Мелемов .
Община Смолян също така напомня на всички любители на зимните спортове, да се запознаят с приетите „Правила за осигуряване спазването на обществения ред на територията на ски пистите в ски зоната на курортен комплекс Пампорово“. Те са утвърдени със заповед № 477/16.12.2015 г. на Кмета на Община Чепеларе и със заповед № 1100/14.12.2017 г. на Кмета на община Смолян.
Настоящите правила са публикувани на официалните интернет страници на община Чепеларе и община Смолян, на касите за продажба на лифт карти и билети на територията на к. к. Пампорово, в Информационния център на „Пампорово” АД, в хотел „Перелик“ и на официалния сайт на „Пампорово” АД – www.pamporovo.me.
От курорта напомнят, че е задължително спазването на противоепидемичните мерки.

Пресцентър на община Смолян