> Начало > Новини > Поклон пред величието на Левски!

Поклон пред величието на Левски!

19.02.2021

Смолянчани се поклониха пред Левски, най-свидния син на България, увиснал на бесилото, за да възкръсне и се превърне в мерило за правда и свобода. Заради противоепидемичните мерки тази година тържественото честване беше отменено, но това не попречи да отбележим 148 години от гибелта на Дякона. В двора на ППМГ „Васил Левски“ признателни смолянчани, ученици, млади хора, представители на общински и областни структури поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата .
Кметът Николай Мелемов поднесе венец и се поклони пред паметта на Васил Левски. Почит към най-свидния син на България отдадоха и зам.-областният управител Андриан Петров, зам.-кметът Марин Захариев, началникът на РУО Мария Семерджиева, командирът на 101 –ви Алпийски полк, полковник Димитър Кацаров, директорката на ППМГ Мария Илиева и др.
След като бе отдадена почит към безсмъртното дело на Апостола на свободата в Спортната зала на ППМГ се проведе и традиционното състезание „Лъвски скок“. Тази година заради противоепидемичните мерки, спортната проява се провежда във всяко училище, което носи името на Левски.
Щастлив съм, че като кмет на община Смолян за поредна година мога да дам старт на състезанието „Лъвски скок” . Щастлив съм, че то се превърна в традиция, за което благодаря на всички участващи в организацията, каза кметът Николай Мелемов. Той се обърна към младите хора да носят Левски в сърцата си и в трудни моменти да се сещат за него. Състезанието е добрият начин да се отдаде почит към Апостола на свободата и това, което ни е завещал – честност, сила и воля любов към Родината , посочи градоначалникът и пожела успех на състезателите.
Поклон пред светлата памет на Левски!

Пресцентър на община Смолян