> Начало > Новини > В Смолян стартира Националната програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищата

В Смолян стартира Националната програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищата

16.10.2020

В община Смолян се проведе първото обучение по Националната програма за превенция на наркотични вещества в училищна среда, 8-11 клас. В него взеха участие психолози, педагогически съветници и педагози. Обучението откри секретарят на община Смолян Момчил Николов, който пожела успех на програмите. Той заяви, че имаме готовност да помагаме, обучаваме и съдействаме на всяко едно училище в областта за работа в училищна среда по превенция употребата на наркотици . Това съобщи секретарят на Превантивно-информационния център в Смолян Мария Славчева.
В приетата Национална стратегия по наркотични вещества са утвърдени за изпълнение национални програми по превенция употребата на дрога в училищна среда от 5 до 7 клас и от 8 до 11клас. Превантивно-информационните центрове по наркотични вещества са структурите, които трябва да осъществяват тези обучения по програмите. РУО – Смолян създаде необходимата организация и на обучението участваха училищни специалисти, които в продължение на цяла учебна година ще работят по тези програми съвместно с ПИЦ, отбеляза Славчева.
Обучители бяха Росица Станулова и Пламенка Петрова, които са част от екипа, изготвил програмата. Обучението премина при спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност, посочи Славчева.

Пресцентър на община Смолян