> Начало > Новини > „Дърво на посланията“ за 26 юни, Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на нарко

„Дърво на посланията“ за 26 юни, Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

26.06.2020

26 юни е обявен за Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. На този ден изразяваме своята активна позиция и съпричастност в борбата с тяхното разпространение и употреба.
Превантивно-информационният център по зависимости в община Смолян отбелязва 26 юни със своята кампания: Напиши и постави своето послание на „Дървото на посланията“. Какво помага да кажем „НЕ“ на наркотиците и да отстоим важни за нас принципи и ценности! „Да помислим за последиците“, „Да се посъветваме“, Да осъзнаем вредата за себе си и бъдещето си“. Това са част от размислите и решенията на младите хора , които осъзнават вредата от дрогата.
Днес дървото на посланията се изпълни с желанията на деца и родители за запознаването на проблема с наркотиците, което може да им помогне да се развиват здравословно и безопасно. Това съобщи Мария Славчева, секретар на Превантивно-информационния център по зависимости в община Смолян.
 

Пресцентър на община Смолян