> Начало > Новини > Смолян грейна с коледната елха

Смолян грейна с коледната елха

05.12.2019

Кметът Николай Мелемов и малчугани от детските градини запалиха тази вечер светлините на шестметровата коледна елха на амфитеатъра на Новия център в Смолян . Красивата украса грейна и в трите квартала на града.
„По традиция в навечерието на Коледа отново сме заедно с децата на Смолян, за да запалим светлината на нашата елха с надеждата, че тя ще понесе вълшебния дух във всички семейства и ще сбъдне всички наши мечти. На децата пожелавам здраве и много игри, а дядо Коледа да им донесе желаните подаръци. А на родителите пожелавам подарък – щастливи и усмихнати деца. Защото за нас е най важно бъдещето им - да са добре, да са здрави и да се учат в една прекрасна обстановка. На всички пожелавам светли празници“, каза в поздрава си градоначалникът.
За изненада на малчуганите пристигна и дядо Коледа , който ги поздрави и им донесе подаръци . Усмивките грееха по лицата на палавниците , които чакат нетърпеливо Коледните и новогодишните празници. За да зарадва най-малките жители на Смолян, Мелемов за поредна година реши средствата от поздравителни картички да се използват за купуване на подаръци.
За коледното настроение, с невероятните си изпълнения , допринесоха талантите от ЦПЛР-ОДК и малчугани от детските градини „Зорница”, „Буратино”, „Синчец”, „Слънце” , „Родопчанче”, „Славейче“ и „Веселушко“.
Събитието свързано с паленето светлините на градската елха се превърна и в празник за малчуганите.

Пресцентър на община Смолян