> Начало > Новини > Община- Смолян апелира към ръководството на ОД на МВР-Смолян да оказва съдействие, за да се изпълняват

Община- Смолян апелира към ръководството на ОД на МВР-Смолян да оказва съдействие, за да се изпълняват дейностите по снегопочистването

05.12.2019

По повод сигнали на граждани, че има непочистени улици, община Смолян уточнява, че основен проблем създават неправилно паркираните моторни превозни средства по уличната мрежа. Те възпрепятстват работата на снегопочистващата техника. Органите на реда не оказват своевременно съдействие за разрешаване на този проблем, който е от много години насам. Кметът Николай Мелемов разпореди проверка, извършена от ресорния зам.-кмет инж. Мариана Цекова. Тя установява, че масово паркирани неправилно автомобили пречат на проходимостта на снегорините да почистват улиците. Имало е и много закъсали коли, тръгнали на път с летни гуми.
Общината апелира към ръководството на ОД на МВР-Смолян да оказва съдействие, за да се изпълняват дейностите по снегопочистването. Това е процес, в който и гражданите на Смолян трябва да бъдат отговорни. Според заповед на кмета Мелемов, ръководителите на държавните и общинските ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Гражданите и домоуправителите трябва да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации.
За първи път този зимен сезон пътните настилки се третират с химически препарати, а недоволните казват, че не са видели да е опесъчено. Нали искаме чист въздух и недоволстваме от останалия пясък след като премине зимата.
След като имаме самочувствието да сме гражданско общество нека спазваме и нашите задължения, и отговорности, за да не се превръща зимата в бедствие.

Пресцентър на община Смолян