> Начало > Новини > Венера Аръчкова е новият председател на Общинския съвет в Смолян

Венера Аръчкова е новият председател на Общинския съвет в Смолян

08.11.2019

Венера Аръчкова е новият председател на Общинския съвет в Смолян. Тя бе избрана на днешното първо тържествено заседание на разпоредителния орган. От 29 съветници за нея гласуваха 16 , а 13 бюлетини бяха празни. Гласуването се проведе тайно, а комисията по провеждането на избора беше в състав от трима души – Петър Мирчев, Милен Журналов и Иван Гавазов.
Заседанието на ОбС по традиция бе ръководено от най-възрастния общински съветник Димитър Ангелов. Аръчкова бе единствената кандидатура за председател на Общинския съвет, направена от председателя на групата съветници от ГЕРБ Ангел Безергянов. Останалите групи не издигнаха свои кандидатури. „Познавате личността, общественика и политика Венера Аръчкова. През 2017 г. за първи път тя става част от Общинския съвет. Заемала е поста директор на финансовата дирекция в община Смолян, а в следващия мандат е зам.-кмет по финансите. Човек с авторитет и доказана обществена подкрепа от гражданите. Тя има особена заслуга за финансовата стабилност на община Смолян. Под нейно ръководство общината стопи над 10 млн. лв. задължения“, посочи в аргументите си Безергянов.
След провеждането на избора, новият председател на Общинския съвет Венера Аръчкова заяви: „ За мен е голяма чест, че днес дадохте доверието си към моята личност. Мисля, че с моя професионален опит, който съм градила в годините, съм доказала, че работя в името на гражданите на община Смолян и в името на България. Нека да бъдем единни, защото съединението прави силата. Нека да бъдем всички здрави, мъдри и устремени за по-доброто бъдеще на град Смолян“, каза още Аръчкова.

Пресцентър на община Смолян