> Начало > Проекти > CITYXCHANGE > Представители на общинска администрация Смолян, проведоха демонстрация на различните видове възобнов

Представители на общинска администрация Смолян, проведоха демонстрация на различните видове възобновяеми енергийни източници.

27.06.2022

 

В рамките на ваканционните занимания в Регионална библиотека ,,Николай Вранчев“ – гр.Смолян, представители на общинска администрация Смолян, проведоха демонстрация на различните видове възобновяеми енергийни източници. Инициативата е по проект ,,+CityXChange” и цели да спомогне за създаде на така нареченото ,,Следващо поколение умни граждани“.
В демонстрацията се включиха деца от 7 до 11 годишна възраст, като те проявиха завидни знания за електричеството и даваха примери, къде в ежедневието си го използват. Децата отговаряха на всички въпроси свързани с алтернативните източници на енергия, като сами посочиха някои от тях.
Демонстрацията протече на открито пред детския отдел на библиотеката и там участниците имаха възможност да видят как се задвижва макет на автомобил само със слънчева енергия, а също и как може да се получи енергия използвайки единствено солена вода. Показани бяха само част от методите, подходящи за възрастовата група на участниците. Откритият урок представляваше голям интерес за децата, като всички изявяваха желание да участват и помагат за реализирането на опитите. В края на събитието участниците получиха подарък – външна батерия за зареждане.
Надяваме се, че демонстрацията на зелена енергия ще събуди интересът у най-малките, за да създадем заедно бъдещето в което искаме да живеем – град с нулеви въглеродни емисии.