> Начало > Проекти > CITYXCHANGE > Община Смолян взе участие в Sustainability Forum Sofia - събитие посветено на градската устойчивост,

Община Смолян взе участие в Sustainability Forum Sofia - събитие посветено на градската устойчивост, което се проведе на 20 април 2022 година в гр. София.

21.04.2022

 

Откриване на събитието направи Министърът на околната среда и водите - Борислав Сандов, като във форума взеха участие специалисти от сектора на правителствено, експертно и бизнес ниво, които представиха и обсъдиха последните тенденции в устойчивото градско планиране.

 

 

Поканата беше отправена към нас от Българският съвет за устойчиво развитие, като партньори по проект ,,+CityxChange” , като акцента на форума беше представянето на европейски проект за енергийно позитивни зони Making city, който се реализира в гр. Видин. Програмата се придържаше към темата за пътя към постигането на устойчиви градове – от проектирането, през финансовите инструменти, материалите, вложени в сградите и градското планиране като средство за постигане на зелена среда. На форума бяха представени добри примери за зелени сгради, както и иновативни и интелигентни решения за постигане на енергийна ефективност, която е ключов фактор във всеки един проект. Целта на събитието беше да се запознаем с различните възможности на устойчивото градско планиране и свързаните с това предизвикателства.