> Начало > Проекти > CITYXCHANGE > От 23-ти до 25-ти септември в Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“

От 23-ти до 25-ти септември в Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“

14.09.2021

От 23-ти до 25-ти септември т. г. в гр. Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“.
Програмата на събитието включва открито изложение с информационни щандове и професионални обучения , насочени към общински администрации, инвеститори, енергийни агенции, собственици на сгради, домоуправители, проектанти и строителни специалисти.

 

Събитието е със свободен достъп и е подходящо за всички, които се интересуват от възможностите за използване на устойчиви (екологични,ефективни и изгодни) алтернативи за отопление на дома, както и от технологичните иновации за проектиране и строителството на почти нулевоенергийни сгради.
Участниците ще имат възможност да получат безплатни консултации на място от представителите на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, както и да разгледат конкретни технически решения от щандовете на фирмите-изложители, предлагащи екологични отоплителни решения, строителни материали и компоненти за енергийно ефективно строителство.
Включени са и демонстрации на най-новите материали, изделия и
технологии.
Организатори са Черноморският изследователски енергиен център и Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“, подпомогнати от проектите REPLACE и nZEB Roadshow, финансирани от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз.
Събитието се провежда с любезната подкрепа на община Смолян, подпомогната от проект +CityxChange, финансиран от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз.

ПРОГРАМА


23.09.2021 г. - 24.09.2021 г. /четвъртък-петък/

10:00-18:00 ч. - Открито изложение със щандове
Място: гр. Смолян, пл. Свобода
Вход свободен

23.09.2021 г. - 25.09.2021 г. /четвъртък-събота/

10:00-19:00 ч. - Специализирани обучения (онлайн и на живо)
Място: гр. Смолян, бул. „България“ № 12, Сесийна зала на Община Смолян и онлайн излъчване в платформата ZOOM


Подробна програма за обученията: Black Sea Energy Research Centre (bserc.eu)
Вход свободен с предварителна регистрация* на https://forms.gle/hx8tWkFAm2ASeMF58

Пресцентър на община Смолян