> Начало > Международни дейности > Побратимени градове > КИТАЙСКА НАРОДНА РЕБУЛИКА - ОБЩИНА СЮЧАНГ

КИТАЙСКА НАРОДНА РЕБУЛИКА - ОБЩИНА СЮЧАНГ

 КИТАЙСКА НАРОДНА РЕБУЛИКА
ПРОВИНЦИЯ ХЪНАН, ОБЩИНА СЮЧАНГ

НАМЕРЕНИЕ ЗА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ПОБРАТИМЕНИ ВРЪЗКИ ОТ 10.11.2014г.

Население: 4 437 400
Територия:
4 996 кв. км


Xuchang (на китайски: 许昌; пощенски: Hsuchang) е град на ниво префектура в централната провинция Хънан в централен Китай. Граничи с провинциалната столица на Джънджоу на северозапад, Кайфенг на североизток, Джоуко на изток, Луохе на югоизток и Пингдиншан на югозапад.

Населението му е 4 437 400 жители. През 2007 г. градът e обявен за един от десетте най-добри населени места в Китай в Доклада за качеството на китайските градове, който беше публикуван на среща на върха в Пекин през 2007 г. по време на Форума на градовете в Китай. С площ от 4996 квадратни километра и население от 4,43 милиона души, Сючанг понастоящем има юрисдикция над шест окръга и три функционални района, включително един район за демонстрация на градска и селска интеграция, един национален икономически и технологичен район Област за развитие и един съвременен клъстър в сферата на индустрията на услугите в Източен Сючанг.

По време на специална визита на делегация от Община Сючанг в град Смолян, на 10 ноември 2014г. бе подписано Намерение за споразумение за установяване на побратимени връзки между Община Смолян и Община Сючанг. Областите на сътрудничество, за което се споразумяха общините са:

  • Икономика - млекопроизводство, лека индустрия;
  • Култура;
  • Образование;
  • Туризъм.

Целта на споразумението е насърчаване на приятелски контакт между жителите на двата града, споделяне на полезен опит, изследване на добри практики в различни области на социалния и икономически живот, споделяне на информация, управление и професионален опит в областта на развитието на инфраструктурата и местната власт, както и активен обмен и сътрудничество в областта на търговията и икономиката, културата, изкуствата, селското стопанство, образованието, туризма и др.

Първата крачка към сътрудничеството в сферата на културата бе направена по време на деветото издание на Международния фестивал за култура и туризъм „Трите кралства“ – 2015г., който Община Сючанг организира ежегодно. Община Смолян представи своето фолклорно наследство редом с многобройни участници от цял свят, с изпълнения на родопски песни от „космическата“ певица Валя Балканска и известният гайдар Петър Янев.