> Начало > Спорт > Спортни новини > Отборът на община Смолян стана шампион и спечели заслужено „Купата на кмета” на Мадан

Отборът на община Смолян стана шампион и спечели заслужено „Купата на кмета” на Мадан

29.08.2016

Отборът на община Смолян стана шампион и спечели заслужено „Купата на кмета” на Мадан. Нашите футболисти стигнаха до финал с отбора на домакините „Урал”. Срещата се изигра на спортния комплекс в миньорския град. Истински и драматичен финал с продължение и дузпи. В редовното време двата отбора завършиха 1:1. Последваха две продължения по пет минути, като по - чистите голови положения бяха за община Смолян. При изпълнението на дузпи се стигна до резултат 6:5 за нашите футболисти.
Кметът на Мадан Фахри Молайсенов връчи купата на отбора на община Смолян, грамоти и парична награда . Той изгледа с интерес целия финал. Турнирът е ежегоден и се провежда всяка година по повод Празника на миньора. На второ и трето място са маданските отбори „Урал” и „Вариете”.
Претенденти за „Купата на кмета” тази година бяха 10 отбора, като шест от община Мадан, три от община Рудозем и един от община Смолян. За отбелязване, е че отборът от Рудозем „Ботев-2014” беше изцяло съставен от девойки от община Рудозем.
Отборите бяха разделени в две група след жребий. Община Смолян попадна във втората , където завърши с шест точки. На четвърт финалите нашите футболисти спечелиха мач срещу „Вариете”, които бяха победители в първа група и така се класираха за финал срещу другия победител в четвъртфиналната среща „Урал”-Мадан.
Отборът на община Смолян с участието си направи интересен турнира по футбол. Играчите ни се състезаваха достойно с много хъс и не жалеха сили на терена, затова станаха и шампиони.
Сериозна агитка от община Смолян подкрепяше нашите футболисти по време на срещите.

Пресцентър на община Смолян