> Начало > Спорт > Спортни новини > Един от най-добрите женски футболни клубове от сръбския град Ниш проведе тренировъчен лагер в Смолян

Един от най-добрите женски футболни клубове от сръбския град Ниш проведе тренировъчен лагер в Смолян

11.08.2016

Един от най-добрите женски футболни клубове от сръбския град Ниш проведе тренировъчен лагер в Смолян. ЖФК „Машинац Трейс ПЗП” изигра контролни срещи с юношите на „Родопа Смолян” и с женския футболен отбор на Пловдив. Футболистките бяха поканени на среща със зам.- кмета Марин Захариев. Треньорите и капитанката на отбора благодариха на общинското ръководство за гостоприемството и отличните условия, които са им били предоставени за тренировка. На срещата стана ясно, че нашият град им е бил препоръчан за подготовка от ръководството на ПФК „Лудогорец”, които над пет години идват на тренировъчни лагери в Смолян. Сръбският отбор посочи, че отново ще гостува на Смолян, а подготовката в областния град е била свързана с предстоящото женско първенство, което ще се проведе на 17 август в Сърбия.
ЖФК „Машинац” е създаден през 1970 г. Той е един от най-добрите женски футболни клубове в Сърбия и на територията на бивша Югославия. Най-титулуваният спортен тим в Ниш има спечелени 24 национални титли – 15 купи от различни първенства , шампион на Югославия през 1972 г. и шампиони на Европа през 1989 г. Представителният отбор е член на Висшата лига на Сърбия, в която участва от 40 години. Клубът има отбори за девойки до 14 до 17 години, които също се представят изключително силно в националния шампионат. Клубът има собствен стадион в Ниш с 3000 места, който е построен през 1989 г. и отговаря на всички изисквания на УЕФА. Тези подробности за отбора съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в община Смолян.

Пресцентър на община Смолян