> Начало > Спорт > Спортни новини > Напливът от отбори, които да провеждат подготвителните си лагери в Смолян не спира

Напливът от отбори, които да провеждат подготвителните си лагери в Смолян не спира

14.08.2016

Перфектните условия, които предоставя община Смолян продължават да привлича известни елитни отбори, които провеждат тренировъчните си лагери в областния град. Наскоро един от най-добрите женски футболни клубове ЖФК „Машинац Трейс” – гр. Ниш проведе тренировъчен лагер в Смолян. Днес приключи и подготовката на детската школа от набор 2006 г. към ПФК „Локомотив” Пловдив. „Условията са перфектни за тренировка. Благодаря на господин Богомилов и община Смолян. На децата много им хареса, дори и в Пловдив нямаме такъв хубав терен”, коментира треньорът Тодор Костов. Той каза, че е идвал и с други отбори на подготовка в Смолян в продължение на шест години и е доволен от условията, които предоставя община Смолян . 11-годишните футболисти на „Локомотив” Пд са играли контролни срещи с отборите на „Родопа- Смолян”, Златоград, Мадан и Рудозем. Костов посочи, че имат намерение и зимата отново да дойдат на подготовка в областния град.
Напливът от отбори, които да провеждат подготвителните си лагери не спира, коментира Христо Богомилов, гл. експерт по „Управление и стопанисване на спортна и туристическа инфраструктура” в община Смолян. Преди две седмици Спортен клуб по водна топка „Черно море”-Варна са провели тренировки в плувния басейн на Седмо СОУ, а физическата подготовка на Многофункционалната спортна площадка на стадиона в Смолян. От 21 август за десет дни пристигат футболистите от ДФШ „БМ-Спорт” – София, които и миналата година са били тук. Те са резервирали място още в първата половина на месец май т.г. От 22 август пристигат деца родени 2005 г. от детската школа на „Локомотив” Пд. Според Богомилов е положителен фактът, че гостуват детски отбори и нашите малки футболисти от „Родопа- Смолян” имат възможност да провеждат ежедневни двустранни игри или контролни срещи с гостуващите отбори.
Винаги досега, общинското ръководство в лицето на кмета Николай Мелемов е давало приоритет за развитието на децата в който и да е спорт, каза още Богомилов.

Пресцентър на община Смолян