ГЕРМАНИЯ - ГРАД ЗУЛ

 

ГЕРМАНИЯ - ГРАД ЗУЛ


СПОРАЗУМЕНИЕ ОТ 1998 ГОДИНА

 

Население: 35 665
Територия: 102.70 km2

 

Град Зул се намира в провинция Тюрингия, Федерална република Германия, в планината Тюрингер валд, на надморска височина от около 500 м. Градът е известен с производството на оръжия, коли и мотопеди. Днес в Зул се намира единственото в Германия професионално училище за оръжейници и музеят на оръжието.
Зул се слави и с много спортисти, особено в спортната стрелба, зимните спортове и волейбола.

Области на сътрудничество:
Обмен на опит и знания относно работата на органите на местното самоуправление, за развитието на икономика, социална политика, образование, здравеопазване, култура, спорт и др. Информиране относно възможности за съвместно сътрудничество между фирми и предприятия от двата региона. Посредничество за обмен на контакти между различни организации и институции. Развитие на културния обмен чрез иницииране на взаимни творчески срещи и на обмен в областта на спорта, туризма и летния отдих.

Двете общини поддържат добри отношения и редовни контакти. През последните години са разменени няколко посещения между двата града партньори.
В периода от 28 Ноември до 1 Декември 2011 година гостува делегация начело с кмета – Д-р Йенс Трибел.
Град Зул беше партньор на Община Смолян по проект „Споделено за историята“. По този повод делегация от Зул участва в празненствата по случай 100-годишнината от Освобождението на Родопите през октомври 2012 г.
От страна на Община Смолян беше реализирано посещение на 18-19 Януари 2013 г. по повод ежегодна туристическа борса на побратимените градове в Зул.
Кметът Николай Мелемов бе гост на Зул по случай 25-годишнината от падането на Берлинската стена в периода 7-9 Ноември 2014 г.