> Начало > Международни дейности > Побратимени градове > ТУРЦИЯ - ОБЩИНА ПЕНДИК, ИСТАНБУЛ

ТУРЦИЯ - ОБЩИНА ПЕНДИК, ИСТАНБУЛ

 

ТУРЦИЯ - ОБЩИНА ПЕНДИК, ИСТАНБУЛ


ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО ОТ 1997 ГОДИНА

 

Население: 625 797
Площ: 167,92 км2

 

Пендик е район и община на Истанбул, Турция в азиатската част между Картал и Тузла, на Мраморно море. До 70-те години на 20-ти век Пендик е бил селски район, далеч от града. Днес Пендик е пренаселена смесица от работнически клас жилища и скъпи крайбрежни апартаменти с гледка към морето. В района има търговска част, ресторанти, кина, както и Формула 1 писта. Две частни образователни институции са открити през 90-те. От Пендик има бърз ферибот през Мраморно море до Ялова.

Области на сътрудничество:
Договорът за сътрудничество е подписан от кметовете Костадин Чаталбашев и Ерол Кая.
Осъществяване на връзки между гражданите и институциите на двете общини; Изграждане на сътрудничество с цел опознаване, възприемане и съхраняване на националните и културни ценности на двете общности; Подпомагане на изграждането на междуинституционални връзки, основаващи се на взаимно уважение и почит; Подпомагане на евроинтеграцията, опознаване и прилагане на европейските норми и сътрудничество за формиране на административен капацитет.
Като дългогодишни партньори, двете общини са реализирали редица съвместни дейности и визити. Добрите отношения се подчертават от намерението за партньорство по младежки и културни проекти.


УЧЕНИЦИ ОТ ОБЩИНА СМОЛЯН УЧАСТВАХА В МЛАДЕЖКИ ОБМЕНИ В ТУРЦИЯ И УНГАРИЯ - Линк към новината