> Начало > Проекти > CITYXCHANGE

CITYXCHANGE

ЕКИПЪТ НА ПРОЕКТ +CITYXCHANGE ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ГР. БУРГАС.

12.12.2022

На 30 ноември 2022 г. Бургаският свободен университет гостоприемно отвори врата за ученици от средните училища в гр. Бургас и за фирми, които предлагат работни места.

Годишна среща на консорциума в гр. Писек, Чехия

12.12.2022

На 10 и 11 ноември 2022г. се проведе среща на консорциума в Писек, Чехия, с цел представяне на постигнатите резултати до момента и планиране на дейностите в петата година на проект +CityxChange.

Ученици от ПГИ ,,Карл Маркс‘‘ – гр. Смолян станаха първите участници в образователната игра „Цели за устойчиво развитие“, която се проведе по инициатива на Община Смолян, по проект +Cityxchange.

23.11.2022

Ученици от ПГИ ,,Карл Маркс‘‘ – гр. Смолян станаха първите участници в образователната игра „Цели за устойчиво развитие“ (Go Goals), която се проведе по инициатива на Община Смолян, по проект +Cityxchange.

Представители на Община Смолян проведоха образователни занимания с деца от лятната школа ,,Ваканция в музея“ .

22.07.2022

В рамките на два поредни дни представители на Община Смолян проведоха образователни занимания с деца. Събитията се състояха по време на организираната от Регионален исторически музей ,,Стою Шишков“, лятна школа ,,Ваканция в музея“.

Град на бъдещето през очите на децата

14.07.2022

Eкипът на проект +CityxChange към Община Смолян се включи в лятната ученическа школа която се провежда в Регионален исторически музей "Стою Шишков" – Смолян в работилница на тема „Град на бъдещето“, в която децата с помощта на LEGO конструктори ...

Резултати от кампанията – „Да създаден заедно по-чист и по-зелен Смолян“

08.07.2022

В рамките на проект + CityxChange Община Смолян имаше възможността да тества иновативен инструмент за комуникация с гражданите – платформа за активно участие, чрез картиране.

На 29.06.2022г. екипът на проект ,,+CityXchange” към Община Смолян проведе играта ,,Климатична фрескa“ с младежите от Млади изследователи за младежко развитие ,,YIYD”.

30.06.2022

Екипът на проект ,,+CityXchange” към община Смолян проведе информационно образователната игра ,,Climate Fresk” в младежки център Млади изследователи за младежко развитие ,,YIYD”.

Втора поредна демонстрация на енергийна кутия ,,Хоризонт“ се проведе в Регионална библиотека ,,Николай Вранчев“ – гр. Смолян.

29.06.2022

И този път времето позволяваше опитите да се проведат на открито, за да могат децата да видят как се произвежда енергия от слънцето посредством фотоволтаичен панел, а също и да станат свидетели на това, как се получава енергия от вятъра.

Представители на общинска администрация Смолян, проведоха демонстрация на различните видове възобновяеми енергийни източници.

27.06.2022

Инициативата е по проект ,,+CityXChange” и цели да спомогне за създаде на така нареченото ,,Следващо поколение умни граждани“.

Да създадем заедно по-чист и по-зелен Смолян

17.06.2022

Кампанията ще се проведе посредством онлайн инструмент, който дава възможност на града и неговите жители да експериментират и заедно да работят за подобряване на градското пространство.

1 2 3 >