> Начало > Населени места

Населени места

УХЛОВИЦА

На 892 м надморска височина, сред високите дървета на планината, се е спотаило малкото селце Ухловица, точно както се спотайва денем нощната птица „Улулица“. Тази птица е дала името си не само на селото, а и на най- красивия подземен дворец на ...

ФАТОВО

Село Фатово е разположено в планински район на 965 м надморска височина. Намира се на 5 км от областния град Смолян.Къщите оформят двете махали на селото – Горно Фатово и Долно Фатово.

ХАСОВИЦА

Село Хасовица се намира в непосредствено близост след с. Писаница и недалеч от с. Левочево. Намира са на около 1100 м надморска височина в скута на Родопа планина.

ЧЕПЛЕТЕН

Село Чеплетен е китно родопско селце, намиращо са на около 25 км от областния град Смолян. Разположено е на 1159м. надморска височина.

ЧЕРЕШКИТЕ

Село Черешките се намира на 36 км от гр. Смолян в планински район на 1060 м надморска височина.

ЧЕРЕШЕВО

На 935 м надморска височина е разположено малкото китно селце Черешово. Невероятна гледка представлява самото населено място, чиито къщи са накацали високо по баира. А оттам се разкрива омайна красота във всички посоки.

ЧЕРЕШОВСКА РЕКА

На 3 километра на път за Кремене и Черешово от разклона на Лучево се намират няколко къщи по поречието на река Лютинска, които образуват село Черешовска река.

ЧОКМАНОВО

Село Чокманово е живописно разположено на южните склонове на Кайнадинския рид на 1200 м надморска височина. Разстояние до общинския център Смолян – 10 км.

ЧУЧУР

Село Чучур е разположено на 1095 м надморска височина. Намира се на 11 км от Смолян.

ШИРОКА ЛЪКА

Село Широка лъка е център на кметство със съставни населени места: Върбово и Кукувица. Намира се на 1059м. надморска височина между двата родопски дяла Чернатица и Перелишки, като къщите са разположени амфитеатрално на двата бряга на Широколъшка ...

< 1 2 3 4 5 6 7 8