> Начало > Населени места

Населени места

ПОПРЕЛКА

На 1237 м надморска височина е притихнало село Попрелка. Разстоянието до общинския център гр. Смолян е 35 км.

ПОТОКА

На 1230 м надморска височина се е сгушило село Потока. Разстоянието до общинския център гр. Смолян е 36 км.

РЕКА

Селото е разположено на южен склон. Надморска височина – 980м. Разстояние до общинския център Смолян – 9 км.

РЕЧАНИ

Село Речани е разположено в малка седловина в подножието на Ардин връх на 1181 м надморска височина. Намира се на 1 км от центъра на село Арда и на 31 км от Смолян.

РОВИНА

Село Ровина се намира на около 3 км. от с. Подвис, разположено на главния път за гр. Мадан.

СЕЛИЩЕ

Село Селище е малко китно родопско селце с прекрасен пейзаж и красива природа през всеки сезон от годината. Слънчев склон с надморската височина е 1000 м. е приютил над 50 къщи, разположени от двете страни на главната улица в продължение на около 2 ...

СИВИНО

Село Сивино се намира в подножието на връх Ком (1569 м) на надморска височина 1163 м. Отстои на около 2 км от границата с Република Гърция, 10 км от с. Смилян и на 26 км южно от Смолян.

СЛАВЕЙНО

Село Славейно е разположено по поречието на река Малка Арда на надморска височина 1150 м. на южния склон на възвишението Св. Дух, което е част от планинската верига Св. Иван (Курбан ери), Преспа (Чил тепе) и вр. Свобода (Енихан тепе).

СМИЛЯН

Село Смилян е едно от най-древните селища в Средните Родопи и най-голямото населено място в община Смолян. Намира се на 15 км югоизточно от областния и общински център гр.Смолян. Разположено е живописно на двата бряга на река Арда в южните склонове ...

СОКОЛОВЦИ

На юг от Роженския проход в долината на р. Бяла по пътя Смолян – Пловдив е разположено с. Соколовци на надморска височина – 1016 м. Намира се на 10 км от град Смолян.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >