> Начало > Населени места

Населени места

МОМЧИЛОВЦИ

Село Момчиловци е едно от най-привлекателните населени места, разположено в сърцето на Родопите - най-зелената и живописна планина в България, на 1200 м надморска височина. Намира се на 15 км североизточно от общинския център – гр. Смолян и на 17 км ...

МУГЛА

Село Мугла е сгушено в южното подножие на рида Мурсалица на 1340 м надморска височина. Намира на 26 км северозападно от общинския център Смолян. Поглед отвисоко към селото разкрива живописна гледка на безкрайно развълнувано море от върхове, гори и ...

НАДАРЦИ

Село Надарци е малко, разположено на 1140 м надморска височина. Намира се на 31 км от гр. Смолян и 15 км от с. Могилица.

ОРЕШЕЦ

Село Орешeц се намира на 1150 м надморска височина, сгушено в полите на Средните Родопи. Разстояние до общинския център Смолян – 10 км и 20 км до курорта Пампорово.

ОСТРИ ПАЗЛАК

Село Остри Пазлак се намира на около 2 км от с. Подвис, и е разположено на стръмни склонове, като непревземаема крепост.

ПЕТКОВО

Село Петково се намира на 950-1100 м надморска височина. Неговите махали: Орловица, Славейковци и Чиевци са разположени на 4-6 км от центъра на селото и разкриват красиви гледки към околния пейзаж.

ПЕЩЕРА

Село Пещера се намира на 9 км южно от град Смолян. Разположено е по южните склонове на планинския рид Кайнадина на надморска височина 1234 м. Селото отстои на 8 км западно от Чокманово, на 10 км северно от с. Смилян и на 7 км североизточно от ...

ПИСАНИЦА

Село Писаница е разположено на 1064 м надморска височина и отстои на 6 км северно от град Смолян.

ПОДВИС

Село Подвис отстои на 5 км от общинския център гр. Смолян. Намира се на главен път Смолян – Мадан. Състои се от няколко махали разпръснати по слънчевите склонове на планината на надморска височина 840 м.

ПОЛК. СЕРАФИМОВО

Слънчевото село Полковник Серафимово е разположено в красива долина на около 3 км от р. Арда при средна надморска височина 900м. Селото се състои от 16 разпръснати в близост махали.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >