> Начало > Населени места

Населени места

ДИМОВО

Малкото село Димово се състои от две махали, чиито къщи са накацали по планинските склонове. Намира се между селата Кремене и Надарци.

ДУНЕВО

Село Дунево е разположено на 1087 м надморска височина и се намира на 1,5 км от гр. Смолян. Селото е разположено от двете страни на пътя. От върха над селото гледката очарова – погледът обгръща Смолян, върховете Кайнадина и Голям Перелик.

ЕЛЕНСКА

Село Еленска е съставно населено място на кметство с. Търън и отстои на 3 км северно от него по пътя за Селище. Разположено на 900 м надморска височина.

ЕЛЬОВО

Село Ельово се намират близо до границата с Република Гърция. Разположено е на 1200 м надморска височина.Разстоянието до общинския център гр. Смолян е 30км.

ЗАЕВИТЕ

Село Заевите е разположено на стръмен планински склон на 1 400 м надморска височина. Намира се на 4 км от Гела и на 40 км от общинския център гр. Смолян.

ЗМИЕВО

Село Змиево е малко населено място, разположено в планински район с надморска височина около 1000 м. Югоизточното му разположение позволява то да бъде огряно целодневно от слънцето. Намира се на 23 км от гр. Смолян.

ИСЬОВЦИ

Село Исьовци е съставно населено масто на кметство с. Могилица и се намира на 1 км от административния център на кметството. Разположено е на 1 141 м надморска височина. Белите като лебеди къщи са накацали на припек високо от водите на Арда, ...

КАТРАНИЦА

Село Катраница е разположено в планински район, с надморска височина 700-1100 м. Намира на 20 км от общинския център гр. Смолян.

КИСЕЛЧОВО

Село Киселчово се намира на 1142 м надморска височина. Разстоянието до общинския център – Смолян е 40 км. На близки разстояния се намират съседните села: Димово, Кремене, Надарци и Попрелка.

КОКОРОВО

Село Кокорово е високопланинско китно селце, разположено на 1031 м надморска височина. Намира се на около 6км от областния град Смолян и на около 15 км от курортния комплекс Пампорово.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >