> Начало > Населени места

Населени места

ВЪЛЧАН

Село Вълчан е малко китно селце, разположено на 700 – 999 м надморско равнище. Разстоянието до гр. Смолян е 30 км, като пътят минава през с. Смилян.

ВЪРБОВО

Село Върбово е съставно населено място на кметство с. Широка лъка и се намира на 6 км от него. Съхранена е типичната архитектура на родопската къща.

ГАБРИЦА

Село Габрица се намира на 910 м надморска височина. Малко населени място, което е сгушено в средната част на Родопите. Отстои на 4 км от областния град Смолян.

ГЕЛА

Село Гела е разположено на 1400-1500 метра надморска височина, в подножието на вр. Карлък и втория по височина връх в Родопите – Орфей (2188 м). Намира се на 5 км от с. Широка лъка, 15 километра от Пампорово и на 38 км от общинския център гр. ...

ГОЗДЕВИЦА

Село Гоздевица е разположено на терасовиден терен в подножието на връх Ком. Намира на 2 км. от центъра на село Арда и на 32 км от общинския център Смолян.

ГОРНА АРДА

Село Горна Арда е разположено в западната част на Родопите на надморска височина 1162 м. Намира се на 36 км от общинския център Смолян. Климатът е умерен със средиземноморско влияние, което го характеризира с прохладно лято и топла и мека зима.

ГОРОВО

Село Горово се намира близо до границата с Република Гърция. Разположено е на 1233 м надморска височина. Разстоянието до общинския център гр. Смолян е 30 км.

ГРАДЪТ

Село Градът се намира в сърцето на Родопите високо в планината, на надморска височина 1 100 м с чудесна панорама, чист въздух и дружелюбни хора. Селото отстои на 15 км източно от общинския център гр. Смолян.

ГРАЩИЦА

Село Гращица е разположено на южен склон на 1300 м. надморска височина в непосредствена близост до с. Стойките. Панорамната гледка към Перелишкия дял на Родопите е впечатляваща. Сутрин е огряно от слънце, а облаците хвърлят сенки и се проектират ...

ГУДЕВИЦА

Село Гудевица е разположено на 1 224 м надморска височина. Намира се на 2 км на юг от село Арда в близост до българо - гръцката граница и на 32 км от общинския център Смолян.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >