> Начало > Населени места

Населени места

АЛИГОВСКА

Село Алиговска е най-малкото населено място в кметство Арда. Разположено е на 1252 м надморска височина сред китни градини и многоцветни ливади, полегнали в неголяма, леко вдлъбната и малко наклонена равнина, която в горния си край опира във връх ...

АРДА

Село Арда е разположено в малка, но живописна долина в горното течение на река Арда, надморска височина – 1046 м.

БЕЛЕВ ДОЛ

Село Белев дол е разположено на 900 м надморска височина в долината на малка рекичка. Отстои на 43 км от зимния курорт Пампорово, на 52 км от областния град Смолян и на 7 км от село Баните, известно с лечебната си минералната вода и санаториум.

БИЛЯНСКА

Село Билянска е разположено на надморска височина 1730 м в подножието на Ардин връх - най-високият връх в горното поречие на река Арда. Селото се намира на 35 км от Смолян.

БОРИКОВО

Село Бориково е разположено в планински район на 980 м надморска височина. Намира се на 31км от гр. Смолян и на 3 км от с. Могилица.

БОСТИНА

Бостина се намира на 5 км от общинския център гр. Смолян. Селото е разположено на двата бряга на Бяла река на 800 м надморска височина и се пресича от главен път Смолян – Пловдив (през Рожен).

БУКАТА

Село Буката се намира близо до границата с Гърция, разположено на красиво възвишение с надморска височина 1000 метра. Има чудесен изглед във всички посоки. Виждат се съседните села: Черешево, Турян, Исьовци, Могилица и др.

БУКАЦИТЕ

Село Букаците се намира на надморска височина 880 – 960 м, на 4 км от границата с Република Гърция и на разстояние 25 км от общинския център гр. Смолян.

ВИЕВО

Село Виево e разположено на 1210 м надморска височина сред красив планински пейзаж.

ВЛАХОВО

Село Влахово се намира на 2 км от град Смолян и на 25 км от курортен комплекс Пампорово.

1 2 3 4 5 6 7 8 >