> Начало > Саниране на жилищни сгради > Удължен е срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищ

Удължен е срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“

17.01.2024

 

 

Удължен е срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“

 

 

Срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17:00 часа на 29 февруари 2024 г.

Новите срокове предвиждат сдруженията на собствениците да подадат необходимите документи в общините до 10 февруари 2024 г.

Заявления могат да се подават, както за сградите от резервния списък от Етап 1 на процедурата, така и за нови сгради, за които до сега не са подавани документи.

Напомняме, че допустими са многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 26 април 1999 г., в които самостоятелни обекти са най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик.

Общ размер на средствата по процедурата: 282 470 000 лева.

За Южен централен район за планиране, в който се включват Област Смолян, Област Пловдив, Област Кърджали, Област Хасково и Област Пазарджик, е определена максимална стойност на БФП – общо 47 078 400,00 лева. Трябва да се има предвид обаче, че това не е гарантиран бюджет.

Сдруженията на собствениците следва да осигурят като собствен принос 20% от необходимите средства за изпълнение на проектните предложения.

Всички заинтересовани лица могат да получат информация относно процедурата на място в Община Смолян, както и на телефон 0301 67622.


Линк към публикация на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за удължаване на срока:

https://www.mrrb.bg/bg/do-29-fevruari-2024-g-e-uduljen-srokut-za-kandidatstvane-po-procedura-podkrepa-za-ustojchivo-energijno-obnovyavane-na-jilisten-sgraden-fond-etap-ii/