> Начало > Туризъм

Туризъм

Хармония, спокойствие и уединение, необяснимо щастие и вдъхновение, покоряващи сетивата гледки, вкусове, ухания, звуци и беззвучия, преливащи в усещане за безсилие и покорност пред величието на планината…..
Това са само част от чувствата на попадналия в тази част на Родопите посетител.
 

Хармония, спокойствие и уединение, необяснимо щастие и вдъхновение, покоряващи сетивата гледки, вкусове, ухания, звуци и беззвучия, преливащи в усещане за безсилие и покорност пред величието на планината… Това са само част от чувствата на попадналия в тази част на Родопите посетител. Разнообразният релеф в уникално съчетание – високите върхове, заобиколени от китни поляни, изпъстрени с цветя и билки, величествените иглолистни и широколистни гори, дългите ридове, прорязани от планински реки и потоци с кристално чиста и студена вода, небесно сините езера, в които се оглеждат околните върхове, величествените скални фигури и откоси са навсякъде из това дивно кътче на България.
Туристите, посещаващи за първи път района на община Смолян, остават покорени от богатата история и етнография на този край. Районът предлага голямо разнообразие от природни и културни забележителности, туристически дестинации, екомаршрути и атракции.
Всички тези богатства са събрани в настоящия пътеводител, който няма претенциите да представя всеки един обект от района по отделно, а по-скоро да даде една по-обща представа и концентрирана на едно място информация за всичко, което си заслужава да се види и преживее в община Смолян.
 

За повече информация посетете официалният туристически портал на Смолян: www.visitsmolyan.bg

 

 

Последвайте ни в официалните канали на социалните мрежи, FaceBook, YouTube и Instagram. 

 

 Вижте още: