> Начало > Новини > Кметът Мелемов връчи днес дипломите на 87 зрелостници от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян

Кметът Мелемов връчи днес дипломите на 87 зрелостници от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян

25.06.2020

Кметът Николай Мелемов връчи днес дипломите на зрелостниците от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян. Гост на тържеството бе и началникът на РУО Мария Семерджиева. „ Щастлив съм, че като кмет на Община Смолян мога да ви поздравя с днешния празник. Вие, абитуриентите, приключвате важен период в живота си. Но приятелствата и спомените от ученическите години винаги ще останат във вас. Искам да благодаря и на преподавателите, защото вашите успехи са и техни. Райковската гимназия е най-успешното учебно заведение с традиции и това трябва да ви дава самочувствие. Пожелавам ви здраве, сили, воля и успешна реализация в живота. Ние ще разчитаме на вас, защото младите хора са най-големия капитал на една нация и един град. Винаги може да разчитате на подкрепата на община Смолян и нашите съграждани. На добър час на всички абитуриенти! „ каза в приветствието си Мелемов към зрелостниците. Той благодари за доброто сътрудничество на директорката Мария Илиева. Тя връчи плакети за „Почетен патрон“ на Мелемов и Семерджиева.
Райковската гимназия днес завършват 87 зрелостници от четири паралелки. Всички успешно са положили държавните зрелостни изпити и са постигнали високи резултати. Общият брой на отличните оценки за трите матури е 70, като ученичката Василена Паричкова от 12а клас е с две оценки 6,00 на двете матури. Тя е номинирана за почетното отличие Национална диплома – за отличен успех от всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.
21 зрелостници са с по две отлични оценки на матурите и други 27 с по една. 29 ученици са с отличен успех на дипломата за средно образование.
Освен, че са ученолюбиви, зрелостниците са и милосърдни. 12 а клас са решили вместо пари за бални тоалети да дарят средствата за лечението на Радина и Денислав от Смилян. Така те събрали 820 лв. и подкрепили лечението на дечицата.В кампанията се включила и класната им ръководителка. Затова днес на изпращането им те бяха с тениски с логото на гимназията. Беше прочетено благодарствено писмо от родителите на Радина и Денислав.
Директорката Мария Илиева пожела на абитуриентите да успяват в професионалната си реализация, за която ще се готвят в съответните висши учебни заведения. Тя посочи, че випуск 2020 е уникален и се дипломира в годината на отбелязването на 100-годишнината на Райковската гимназия. Този випуск е и първият, който завърши последната си учебна година в електронна среда, в която от постигнати резултати стана ясно, че те са еднакво добри, както в реална, така и в електронна среда.

Пресцентър на община Смолян