> Начало > Новини > Община Смолян обявява конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година“

Община Смолян обявява конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година“

18.06.2020

Община Смолян обявява конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година“. Той е посветен на Празника на обединения град и е по идея на кмета Николай Мелемов. Градоначалникът кани всички деца и младежи до 18 години да представят своята идея за бъдещето на града ни след 30 г. „На 18 юни отбелязваме 60 години от обединението на нашия град.Нека погледнем в бъдещето и помечтаем смело за това как искаме да изглежда Смолян след 30 години“, призовава Мелемов. През тези 60 години градът ни се разви и промени много. Положиха се и продължават да се полагат усилия, за да направим Смолян модерен европейски град, устойчив към изискванията на съвремието.

Всички желаещи да участват в конкурса могат да представят своите идеи, използвайки следните категории:

Категория „Изобразително изкуство“ – рисунки, апликации или други творби по зададената тема с материали по избор.
Категория „Литературно творчество“ – кратки разкази или есета в обем до две страници.
Категория “Мултимедия“ – кратко видео или презентация, представено от един или група автори с продължителност до 5 минути. Видеото би могло например да представя виртуална разходка из града, в която разказвате как бихте желали да се промени той в бъдеще, интервю с един или повече участници по темата и други.

Възрастови групи:

I. Деца до 7 години
II. Ученици от 1-4 клас
III. Ученици 5-8 клас
IV. Ученици 9-12 клас

Начало на конкурса: 19.06.2020 г.
Краен срок за участие: 16.10.2020 г.

Необходимо е родител/настойник да подпише декларация за съгласие за участие в конкурса и за публикуване на творбата в интернет страницата на Община Смолян, в електронни и печатни публикации, свързани с конкурса. При групово участие е нужна отделна декларация за всеки от участниците.
Желаещите да участват следва да изпратят творбата си в електронен вариант заедно с подписана и сканирана декларация на: [email protected] , като в темата на е-mail-а задължително цитират заглавието на конкурса. Да се има предвид следното:
-  За категория „Мултимедия“, в случай, че файлът е твърде голям за прикачване към e-mail, моля да изпратите линк за сваляне на файла.
-  За категория „Изобразително изкуство“ – сканирано или заснето копие.
Постъпилите творби ще бъдат оценени по своята оригиналност, задълбоченост, ангажираност към проблемите на града ни.
Голямата награда – таблет – ще бъде присъдена на участника с най-оригинална идея. Във всяка категория ще бъдат излъчени победители, които ще получат награди, а на всички участници ще се връчат грамоти за участие.
Участниците в конкурса ще бъдат оценени от компетентно жури. Наградите на победителите ще бъдат връчени от кмета на Община Смолян Николай Мелемов.
Тази година – 2020, е година на планиране за Община Смолян. Това е годината, в която подготвяме стратегически документи с голямо значение за бъдещото развитие на общината. Вярваме, че идеите и мнението на бъдещото поколение на Смолян трябва да бъдат чути. Най-подходящите идеи ще бъдат включени в стратегическите планове на Община Смолян:
План за интегрирано развитие на Община Смолян 2021-2027;
План за действие за устойчива енергия и климат на Община Смолян до 2030 г.;
Смела визия за град Смолян с хоризонт 2050, разработвана по проект +CityxChange по програма „Хоризонт 2020“.


За въпроси: тел: 030167637

Пресцентър на община Смолян 

ДОКУМЕНТ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ

 

WORD Файл - Декларация