> Начало > Новини > Българската национална гайдарска асоциация раздава дарение от храни на 550 души от седем смолянски села

Българската национална гайдарска асоциация раздава дарение от храни на 550 души от седем смолянски села

22.05.2020

Българската национална гайдарска асоциация раздава лично дарение от храни, предпазни средства и дезинфектанти на 550 души от седем смолянски села. Продуктите от първа необходимост получават нуждаещи се хора от Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела. Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнем, защото те познават техните нужди и затруднения , посочи зам.-председателят на Гайдарската асоциация Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго.
Помощта във връзка с пандемията от Covid-19 е със съдействието и инициативата на Българската национална гайдарска асоциация‘‘ и с финансовата подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.
Хранителните продукти раздаваха лично известният гайдар и председател на Националната гайдарска асоциация Петър Янев и Теодора Игнатова със съдействието на кметовете на населените  места  и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.
Хората благодариха на Гайдарската асоциация за дарението, което им е изключително необходимо в тази трудна за тях ситуация.

Пресцентър на община Смолян