> Начало > Новини > В градския транспорт няма да се допускат пътници без маски

В градския транспорт няма да се допускат пътници без маски

23.03.2020

Трите транспортни фирми, обслужващи градската транспортна схема, с цел ограничаване разпространението на епидемията от коронавирус, предложиха следната мярка, която ръководството на община Смолян я прие.
В автобусите за обществен транспорт да не се допускат пътници без предпазна маска. Доказано е категорично вече, че носенето й предпазва най-вече околните. Шофьорите и кондукторите работят с предпазни маски, за да се пазят пътниците, но за да се запази здравето и на служителите е задължително и пътниците да носят такива, обясняват в мотивите си транспортните фирми.
„Абсолютно сме задължени да носим отговорност не само за здравето на пътниците, но и за обслужващия ги персонал от кондуктори и шофьори. Те също имат семейства и разпространението на епидемията сред обслужващия персонал ще има крайно неблагоприятни последствия за всички, защото те са силно контактни лица. Ние трябва да направим всичко възможно, за да опазим и тяхното здраве ако искаме да ограничим разпространението на заразата и съществуването изобщо на градския транспорт в тези крайно тежки условия“, съобщават транспортните фирми в писмо до община Смолян

Пресцентър на община Смолян