> Начало > Новини > Кметът Мелемов: Община Смолян ще дезинфекцира редовно спирките. Автобуси, а не бусове за градския трансп

Кметът Мелемов: Община Смолян ще дезинфекцира редовно спирките. Автобуси, а не бусове за градския транспорт

17.03.2020

Община Смолян ще дезинфекцира редовно спирките, защото там има струпване на хора. Дезинфекцира се и сградата на Общината. За улиците засега нямаме такава мярка, съобщи кметът Николай Мелемов. Той посочи, че е взето отношение с една от фирмите на градския транспорт, която кара пътниците с бусове. Разбрали сме се сутрин и вечер, когато е по –активно се ползва градския транспорт автобусите да бъдат големи, ще има и санкции ако не се изпълнява това разпореждане, уточни Мелемов.
Община Смолян изпълнява всички предписани мерки дори е предприела и свои. Майките с малки деца, които няма кой да ги гледа са освободени. Освободени са и служителите с телкови решения и хронично болните. Възрастните хора се обаждат на телефона и поръчват каквото им е необходимо.
Апелирам към хората да бъдат отговорни, да пазят възрастните хора и да разберат, че положението е много сериозно, призова още кметът на Смолян.

Пресцентър на община Смолян