> Начало > Новини > Община Смолян откри телефон на който възрастните и самотно живеещите хора могат да звънят и да поръчат к

Община Смолян откри телефон на който възрастните и самотно живеещите хора могат да звънят и да поръчат каквото им е необходимо

16.03.2020

Община Смолян открива телефон на който възрастните и самотно живеещите хора от общината могат да звънят и да поръчат каквото им е необходимо. Мобилният телефон е 0879 9036 08. Служители от общината ще посещават хората, те ще им казват какво им е необходимо и ще им бъде закупено. Уточняваме, че продуктите или лекарствата ще се заплащат от хората. На телефона може да се звъни всеки работен ден от 8,30 до 17.00 часа.
Това е една от мерките, които се прилага, за да не се разпространява коронавируса и препоръката, че възрастните хора са уязвими и се препоръчва да не излизат.
Детската кухня е преустановила работа на този етап.
В Центъра за информация и услуги на граждани има служител от община Смолян, който следи за пропускателния режим и не допуска струпване на хора, съблюдава необходимата дистанция между хората.

Пресцентър на община Смолян