> Начало > Новини > Доброволци от Превантивно-информационния център раздаваха стикери: “Не шофирай, ако си пил“

Доброволци от Превантивно-информационния център раздаваха стикери: “Не шофирай, ако си пил“

15.02.2020

В изпълнение годишния план на Превантивно- информационния център по наркотични вещества в община Смолян, по основни направления за контрол и превенция на наркотични вещества, е определена дейност от Националната АНТИСПИН кампания. Това съобщи секретарят на центъра Мария Славчева.
Тази година доброволците са се спряли на посланията свързани с традициите за месец февруари - празника на виното и любовта. Всеки празник има своята традиция, която трябва да се спазва и остава във времето. Знаем, че любовта е красива и опасна, затова доброволците призоваха всички празнуващи да бъдат разумни, допълни Славчева. На 14 февруари доброволците към центъра съвместно със сектор “Пътна полиция“ - Смолян проведоха акция, като заедно спираха участниците в движението по пътищата и раздаваха стикери с надпис: „Не шофирай, ако си пил!“ Кампанията е насочена към различни групи хора-ученици, студенти и цялото общество, като целта е опазване живота и здравето на участниците в движението.
Инициативата по раздаване на стикерите: “Не шофирай, ако си пил“ се провежда на територията на цялата област Смолян със съдействието на „Пътна полиция“.
Секретарят на община Смолян Момчил Николов благодари на служителите от сектор „Пътна полиция – Смолян за подкрепата и съдействие за провеждането на инициативата.

Пресцентър на община Смолян