> Начало > Новини > Кметът Мелемов призова родителите да подават сигнали ако от детските градини събират пари от тях

Кметът Мелемов призова родителите да подават сигнали ако от детските градини събират пари от тях

14.01.2020

С моя заповед категорично съм забранил на директорите, педагогическите специалисти и непедагогическия персонал в детските градини събирането на парични средства от родителите на децата, по какъвто и да е повод и в какъвто и да е размер. Това припомни кметът Николай Мелемов на родители, които се оплакаха, че от детски заведения в Смолян са им искали пари за закупуване на печки, пердета и килими. При дискутирането на проблема с ученическото хранене те поставиха и този въпрос. Давайте сигнали за такива нарушения, призова кметът. Няма фактура, която да не съм подписал за консумативи и всичко необходимо за детските градини, допълни той.
В заповедта е упоменато, че от родителите не трябва да се събират средства за консумативи, сапун, тоалетни принадлежности, дидактически материали и др, защото община Смолян подсигурява всичко необходимо на детските заведения за тяхното нормално функциониране.
Заповедта на Мелемов е издадена на 21 октомври 2016 г. и е сведена за изпълнение на директорите на общинските детски градини на територията на община Смолян и на други заинтересовани лица.

Пресцентър на община Смолян