> Начало > Новини > Община Смолян съвместно с детските градини и училищата се включи в инициативата „Гората.бг – 100 000 сад

Община Смолян съвместно с детските градини и училищата се включи в инициативата „Гората.бг – 100 000 садим гора“

03.01.2020

Община Смолян съвместно с детските градини и училищата се включи в инициативата „Гората.бг – 100 000 садим гора“, които предоставиха безвъзмездно образователни детски комплекти за засаждане на дървета. Образователните комплекти са дарение от Фондация „77“ и „Гората.бг -100 000 садим гора“. Те са предназначени за деца от детските градини и учениците от началния курс в училищата.
За община Смолян са заявени 1603 образователни детски комплекта, които вече са разпределени по учебните заведения. Всеки от тях съдържа саксия от рециклиран материал, биотор, подходящи семена, етикети за всяка саксия, с които децата да отбележат кога и от кого е засадено.
С помощта на директорите и учителите малчуганите научиха колко важна е ролята на дърветата за живота на хората, обграждащата ни природа, въздух, животински свят, почви, сезони, за градската среда, енергията и др. Наученото ще остави у децата приятни и трайни спомени.

Пресцентър на община Смолян