> Начало > Новини > Община Смолян и Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ организират коледен благотворителен турнир за Куп

Община Смолян и Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ организират коледен благотворителен турнир за Купата на кмета

29.11.2019

Община Смолян и Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ организират коледен благотворителен турнир по тенис на маса за Купата на кмета на община Смолян. Спортното събитие е в подкрепа на Емил Георгиев Йорданов, голям спортсмен, прекрасен баща и съпруг, който се нуждае от помощ. Турнирът ще се проведе в спортната зала „Величко Чолаков“ на два етапа. Първият етап е на 21 декември /събота/ от 10.00 часа за всички желаещи. Вторият етап е на 22 декември /неделя/ от 10 часа за деца до 18 години. Такса за участие няма да има, всеки може да дари сума, според възможностите си. Фирми и организации, които желаят да се включат в мероприятието, може да направят дарение, което ще бъде отразено в медиите. Купите и медалите ще бъдат осигурени от кмета Николай Мелемов. Фирми или организации ако решат могат да осигурят материални или финансови награди на състезателите.
Емил Георгиев Йорданов е от Полски Тръмбеш. Той е човекът, който е възродил тениса на маса в града. След множество изследвания, процедури в България  и други държави лекарите дават различни диагнози, относно здравословното състояние на 37-годишния Емо. В България, Турция и Германия, Емил Йорданов е диагностициран със амиотрофична латерална склероза. В Индия са проведени редица изследвания, показващи наличието на лаймска болест.
Към този момент, здравословното състояние на Емил е много тежко. Той не може да диша самостоятелно. За целта е нает специален апарат, чрез който Емо може да диша, като наема на апарата е 600 лв. месечно, а като се прибавят и консумативите сумата става 1 200 лв. Семейството на Емил не може да си позволи да закупи такъв животоподдържащ апарат, който струва 16 000 лв.
В подкрепа на Емил се провеждат благотворителни турнири по тенис на маса в цялата страна.

Пресцентър на община Смолян