> Начало > Новини > Кметът Мелемов поздрави Кирил Илиев със Световния ден за борба с диабета

Кметът Мелемов поздрави Кирил Илиев със Световния ден за борба с диабета

14.11.2019

Кметът Николай Мелемов поздравява координатора на Българската асоциация „Диабет“ за Смолянска област Кирил Илиев по повод 14 ноември – Световен ден за борба с коварното заболяване. „Благодаря Ви за усилията, които полагате за по-пълноценен живот и по-добри дни на хората страдащи от диабет. Това е дълг на всеки гражданин и всяка Община - да помага за здравето на обществото ни. Искам да Ви уверя, че можете да разчитате винаги на моята съпричастност и подкрепа в борбата с коварната болест,“ се казва в поздравителния адрес на Мелемов до Илиев.
Kиpил Илиeв oтгoвapя и зa Cпopтнитe и млaдeжки  дeйнocти в Бългapcĸaтa acoциaция „Диaбeт“. Pъĸoвoди нaциoнaлeн oтбop пo фyтбoл cъcтaвeн caмo oт дeцa – диaбeтици, ĸoйтo вcяĸa гoдинa yчacтвa в пъpвeнcтвa в paзлични eвpoпeйcĸи дъpжaви.
Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването.

Пресцентър на община Смолян