> Начало > Новини > Министър Красимир Вълчев: „ Община Смолян има ярко отношение към образованието“

Министър Красимир Вълчев: „ Община Смолян има ярко отношение към образованието“

24.10.2019

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави кмета Николай Мелемов и Регионалното управление на образованието за проведеното математическо състезание „Стоян Попратилов“. С подкрепата на съюза на математиците и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, както и Научно-техническия съюз в Смолян, състезанието дава възможност за изява на ученици от 2 до 12 клас, с интерес и талант в математиката.
Да се популяризират успехите на учениците и да бъдат насърчавани да развиват своя талант и интереси, са най-важните задачи пред образователната система в сътрудничество с родителите, учителите и местната власт, отбелязва в поздравителния си адрес министърът.
По думите му, Община Смолян има ярко отношение към образованието. „Това е най-ценното, когато управляващи, родители и учители гледат в една посока – да създадат условия за пълноценно развитие на подрастващите“, посочва министър Вълчев.
Той поздравява Николай Мелемов за усилията и ангажираността в сферата на образованието и припомня, че Смолян е обявен за град на знанието.
Наградата се дава за най-добри инвестиции в сферата на образованието, за изключително успешните политики и сътрудничеството между местните институции по отношение на обучението на децата, включването им в образователната система и постигането на високи резултати. „Това е доказателство за правилната посока , в която общината се развива в сферата на образованието“, допълва министър Вълчев.

Пресцентър на община Смолян